Charlie Hebdo og efterspillet

Siden Charlie Hebdo-angrebet fandt sted har vi set gamle tråde blive samlet op blandt de europæiske ledere, tråde som absolut har været længe undervejs og som nu finder et solidt fodfæste hos en skræmt befolkning.
I Belgien, Tyskland og Frankrig har politiet travlt ved aflytningsudstyret og i Danmark har Helle Thorning-Smiths forslag om flere økonomiske midler til PET vundet bred opbakning, kun med undtagelse af Enhedslisten.
Nu kommer Pegida til Danmark. Og Mogens Camre (DF) er fyr og flamme, på trods af at selv Merkel tager afstand fra det tyske Pegida. “Jeg forventer, at andre af dem, som har udtrykt sig kritisk over for de trusler, der er i Danmark vi møde op”. Hvilke trusler han her referer til er lidt uklart men Udlændingeorfører Martin Henriksen (DF) er mere klar i spyttet:  “Hvis du kigger på de demonstranter, der er mødt frem, er det helt almindelige mennesker, som er frustrerede over den stigende islamisering  af deres land og konsekvenserne af indvandringen. Det kan jeg da godt forstå, det er jeg også”. Vi snakker altså ikke om terrorrisme men om islamisering og indvandring. Vær klar d. 19/1 hvor moddemonstrationen går fra Sankt Hans Torv kl. 17.
Pegida-bevægelsen har sine rødder i Dresden og har haft demonstrationer hver mandag siden oktober sidste år. De sidste mandage, siden angrebet på Charlie Hebdo, er deltagelsen steget markant med op til 15.000 deltagere, selvom nogle af de efterladte til CH-ofrene har frabedt sig støtte fra Pegida.

Tjek Demonstration mod PEGIDA-DK på facebook for mere information